Om

30-NU-Jullie19Den dansk/norske sanger, komponist og performer Jullie Hjetland er en farverig karakter på den nordiske folkscene.

Med sine særegne kompositioner og  urkraften i hendes personlige udtryk er hun en eftertragtet og alsidig musiker, der i mange sammenhænge farver og påvirker sine omgivelser med sin naturlige tilgang til musikken.

Jullie Hjetland er født på Sydfyn i 1981 og har sunget fra hun var helt lille.

Med en dansk mor og en norsk far og en opvækst i Sverige, Norge og Danmark mestrer hun de tre skandinaviske sprog. Derudover har hun boet i Grønland  og Finland, hvilket har givet hende stor forståelse for og indsigt i den nordiske folk tradition

Jullie Hjetland kommer ikke fra et hjem med klaver men var derimod omgivet af vinyler og musik af alle genrer, og det har hun bragt med sig i sin karriere, som på ingen måde er ensartet. Siden hun kom ind på Saga-akademiet i Odense i 1999, har hun skabt sig en stabil sangkarriere. Hun har givet koncerter og holdt workshops i lande som Canada, Tyskland, Estland, Italien, indien, Ukraine, Rusland og Letland samt de skandinaviske lande, Island og Færøerne.

Jullie Hjetland modtog i 2014 og 2009 Danish Music Award Folk som Årets Danske Kunstner/Vokalist.

DMF talent pris 2015 – overagt af Afegninn

Nomineret til Odense Live Hovedprisen 2014 og Odense LiveTalent 2010.

I 2010 startede Jullie Hjetland sit elektroniske solo projekt, LUKKIF. Og med produceren Rumpistol udkom den første Ep, “Mine Hender” i 2015, efterfulgt af Ep’en “Båden” 2015, og snart udkommer sidste Ep i rækken “Spöket” i efteråret 2017.

Sommeren 2014, blev Jullie Hjetland oficielt medlem af vokal ensablet IKI, og med virker på IKI’s kommende plade med Mike Sheridan som producer.

For tredje år i træk har Jullie Hjetland den store ære af at turnere landet tyndt sammen med Folkemusik bandet Basco. Sammen med Basco spiller Jullie Hjetland både skolekoncerter via LMS (Levende Musik i Skolen), og koncerter rundt om på landets spillesteder. Basco og Jullie Hjetland forventer at udkomme med plade i foråret 2018.

Jullie Hjetland har af flere omgange virket som komponist og performer ved opsætninger af sArt Danseteaters forestillinger. Senest skrev hun musikken til den anmælder roste forestillig “Toyboy”, der havde præmiere på Baggårds Teateret i Svendborg. Også i Mungopark i Kolding har Jullie Hjetland medvirket i en enkelt forestilling, som musiker og performer.

Desuden har hun sammen med Radio dokumentarist Sara Troense og billede kunstner Alaya Riefensthal, udviklet kunstgruppen MYRKR. MYRKR undersøger mørket gennem en kunst, videnskab og hverdags erfaringer.

Jullie Hjetland er via Bergen Universitet/Ole Bull Akademiet, uddannet med en Nordic Master i Folkemusik, og har der igennem studeret på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibelius Akademiet i Helsinki, SDMK i Odense.

Jullie Hjetland har de sidste par år været meget aktiv, dels på den europæiske folkscene, men også inden for elektronisk musik, jazz, filmmusik, danseforestillinger-kontaktimprovisation og performance art, støder man på hendes navn. Hun har arbejdet med musikere som Pierre Dørge, Irene Becker, Marylin Mazur, Rumpistol, Eyvind Gulbrandsen, Mikkel Lentz, Jens Ulvsand, Hans Mydtskov, Nikolaj Busk,  Elena Setien, Hal Parfitt-Murray, Frederik Vedersø, Henrik Marstal, Ale Carr, Torben Bjørnskov, Pojken Flensborg,

Jullie Hjetland spiller følgende instrumenter:

Autoharpe, ukulele, obukano, Boss loopstation (RC-50), darabukka, Line 6 DL4, Logic pro 9, Sibelius 5, piano og keyboard.

Projekter og bands:

Jullie Hjetland aka Lukkif – Elektronika

IKI – Impro/ vokal jazz (udgivelse 2011, 2014, 2016)

MYRKR – Radio, podcast og installations kunst

Nordens Tone – Jazz (udgivelse 2010, 2013 og 2015)

Basco Feat. Jullie Hjetland – ( udgivelse 2013, 2014 )

Karl Seglem Band – Jazz (udgivelse 2014)

Same Tribe – Jazz/ world

Ulvsand & Hjetland – Folkemusik (udgivelse 2013)

Becker-Haastrup-Hjetland – Jazz/Folk

KRYSS – Folk/Jazz (udgivelse 2009)

Flotille – Folkemusik

Bands Jullie Hjetland er feat. i:

Superfly – Jazz

Basco – Folkemusik

Rod Sinclair Band – Folkemusik (udgivelse 2013)

Hal & Nikolaj – Jazz/Folk

Oui Mari – Jazz/Pop

Efteruddannelse/kurser:

Boost Sydfyn – 2012/2013/2014

Ta’ Plats 2012/2013

Music2Business – 2013/2014

Danish Roots Groving in the World 2012/2013